Audit&Consulting ofera servicii profesionale privind constituirea firmelor, divizarea sau fuziunea acestora ...
Fuziunea si divizarea entitatilor juridice
Fuziunea este operatiunea prin care doua sau mai multe societati comerciale hotarasc separat transmiterea elementelor de activ si de pasiv la una dintre societati sau înfiintarea unei noi societati comerciale în scopul comasarii activitatilor.Divizarea se face prin împartirea integrala a elementelor de activ si de pasiv ale unei societati comerciale catre una sau mai multe societati comerciale care vor fi astfel constituite sau care erau constituite anterior momentului divizarii.
Fuziunea sau divizarea are ca efect dizolvarea, fara lichidare a societatilor comerciale care îsi înceteaza existenta, si transmiterea universala a elementelor lor de activ si de pasiv catre societatea sau societatile comerciale beneficiare, în starea în care se afla la data fuziunii sau a divizarii.
Fuziunea societatilor comerciale se realizeaza prin doua modalitati:
- 1. fuziunea prin absorbirea (fuziune prin absorbtie) uneia sau mai multor societati comerciale de catre o alta societate comerciala.
- 2. fuziunea prin contopirea (fuziune prin contopire) a doua sau mai multe societati comerciale pentru a alcatui o societate comerciala noua.
Constituirea / inmatricularea / infiintarea unei societati
Constituirea societăţilor comerciale poate fi efectuată de către persoane fizice şi juridice. Conform art. 31 al Legii nr. 1134/1997 privind societăţile pe acţiuni, sunt consideraţi fondatori persoanele fizice şi juridice care au luat decizia de a o înfiinţa. In functie de entitatea juridica ce urmeaza a fi constituita, inregistrarea acesteia se va face fie la Registrul Comertului - ORC / ONRC (ex. SRL - societate cu raspundere limitata) sau la judecatorie (ex. ONG - Organizatie non-guvernamentala).Legea 31 din 16 noiembrie 1990 privind societatile comerciale
Contacteaza-ne pentru consultanta ONRC
Consultanta de specialitate
(Copyright foto: Pixabay)