telefon: +4 0254 548.072

Zilele libere în 2021

In 2021 sunt 15 zile libere din care 7 in zilele de week-end iar cealalte 8 în cursul săptămânii.

Read More: Zilele libere în 2021
Ucenicia la locul de munca

Ucenicia la locul de munca reprezinta formarea profesionala realizata in baza unui contract de ucenicie la locul de munca. Ucenicia la locul de munca se organizeaza pentru nivelurile 1, 2 si 3 de calificare, stabilite prin legislatia in vigoare.

Read More: Ucenicia la locul de munca
Ore de munca si repaus

Cum procedam in situatia in care programul de lucru cere ca salariatii sa fie prezenti la lucru la program de 12 ore? Putem avea salariati care sa lucreze cateva zile la rand la acest program, de 12 ore? Evident, raspunsul este negativ. Nu uitam faptul ca programul de lucru trebuie sa respecte timpul de munca si timpul de odihna.

Read More: Ore de munca si repaus

Conform legii, delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca. Totusi, referitor la acest aspect pot exista nelamuriri, in contextul in care o companie angajeaza pe cineva care isi desfasoara activitatea la sediul firmei.

Read More: Diurna angajatilor delegati
Delegarea sau detasarea

În ulima perioada de timp, firmele romanesti devin tot mai atractive pe piata muncii din strainatate, unde (datorita diferentelor salariale) ofera servicii in constructii, agricultura, industria prelucratoare, etc.

Read More: Delegarea sau detasarea
Programarea concediilor

Programarea concediilor de odihnă este un demers obligatoriu care trebuie finalizat până cel târziu la 31 dec.a fiecărui an. Prin programarea concediilor angajatorul își poate asigura fluența activității în diferitele sectoare și locuri de muncă.

Read More: Programarea concediilor