telefon: +4 0254 548.072

Ratele financiare sunt indicatori utilizati pentru aprecierea performantei si pozitiei financiare a unei societati. Cea mai mare parte a acestor indicatori economico-financiari se calculeaza pe baza informatiilor furnizate de companii in situatiile financiare. Utilitatea acestor indicatori economico-financiari consta atat in evidentierea unui trend, cat mai ales in posibilitatea ca societatea analizata sa poata fi comparata cu alte companii active in acelasi sector. Totodata, exista indicatori financiari care ajuta la predictia unui eventual faliment in viitor.
Indicatorii economico financiari faciliteaza lucrul cu un volum de date ridicat intr-o maniera organizata.

Read More: Indicatori economico-financiari

Începând cu 9 nov.2020, microîntreprinderile cu cifra de afaceri de până la 1.000.000 EUR nu vor mai întocmi situații financiare intermediare (la 6 luni).

Read More: Microîntreprinderile vor fi exceptate de la depunerea situațiilor semestriale

În prezent, comerțul electronic câștigă din ce în ce mai mult teren, în detrimentul celui tradițional. Tot mai mulți români își fac cumpărăturile în mediul online. Ca profesioniști contabili, este foarte important să fim pregătiți în acest domeniu, să cunoaștem care sunt condițiile pentru a funcționa în legalitate în acest sector de activitate și care este regimul contabil și fiscal, astfel încât să facem față tuturor provocărilor.

Read More: Comerțul electronic. Regimul contabil și fiscal