telefon: +4 0254 548.072

Concluzii in urma evaluarii

teste de angajare

Evaluarea profesionala este o cale prin care companiile se asigura periodic in legatura eficienta metodelor de lucru aplicate la nivelul departamentelor si cu atingerea obiectivelor de business fixate.

Un caz particular al procesului de evaluare vizează procesul de recrutare. Dificil de gasit si chiar mai dificil de retinut in companie, oamenii talentati sunt parte vitala a unei afaceri de succes. Departamentele de HR sunt provocate constant in arii distincte – fie ca este vorba de gasirea persoanelor cu abilitatile si expertiza necesare, fie ca este vorba de nivelul de implicare al angajatilor sau ratele reduse de retentie a personalului.
Parcursul evaluării în procesul de recrutare este mai simplu sau mai elaborat dar de fiecare dată trebuie adecvat naturii poziției pentru care se face recrutarea.
Testele de evaluare înainte de angajare identifică cei mai buni candidați și iau deciziile de angajare mai rapide, mai ușoare și fără părtiniri. Tehnicile de recrutare evoluează constant, iar internetul a schimbat semnificativ peisajul în ultimii ani.
Procesul de recrutare este cel mai important aspect al managementului resurselor umane al companiei. Există metode și strategii speciale de recrutare utilizate în acțiunile de recrutare, care sunt deținute de companii pentru a afla oameni talentați din mulțime care se pot dovedi fructuoși pentru creșterea și progresul companiei. Dezvoltarea viitoare a companiei depinde în totalitate de noul talent care este indus în companie. Prin urmare, procesul utilizat pentru recrutarea de noi talente devine cu atât mai important în dezvoltarea companiei.
Există multe tipuri diferite de recrutare pe care organizațiile le folosesc pentru a atrage cel mai bun personal. Nu fiecare loc de muncă are aceleași cerințe și fiecare companie are nevoi diferite. Asta înseamnă că angajatorii trebuie să folosească tactici de angajare care să se potrivească mediului lor și să atragă candidații pe care îi caută. Recrutorii și managerii de angajare trebuie să fie dispuși să exploreze toate formele de recrutare internă și externă dacă doresc să găsească cei mai buni candidați.

Experiența acumulată pe parcursul numeroaselor campanii de evaluare ne relevă o serie de aspecte ce merită (în opinia noastră) să facă obiectul unei analize.
Evaluarea are în vedere meseriile "de birou" pentru care candidații artrebui să manifeste atenție cu privire la:
- modul de scriere a mesajelor email (vezi aici mai multe detaliivezi aici mai multe detalii);
- modul de completare a CV-ului (vezi aici mai multe detaliivezi aici mai multe detalii);
- utilizarea aplicațiilor de tip office (Microsoft OfficeMicrosoft Office sau alternativealternative);
- dezvoltarea abilităților de utilizare a aplicațiilor de calcul tabelar (vezi aici aici sau aiciaici);
- viteza de scriereviteza de scriere dar și modul de utilizare a tastauriimodul de utilizare a tastaurii însoțite desigur de învățarea tastării oarbeînvățarea tastării oarbe;
- cunoașterea limbilor străine.

La toate aceste abilități se adaugă atitudinea:
- optimismul și încrederea;
- bucuria de a face, de a contribui, de a te alătura echipei;
- seriozitatea și consecvența (privește cu încredere și speranță, cu atenție și echilibru și nu schimba regulile în timpul jocului);
- adoptă o atitudine prietenoasă chiar și atunci când situația nu-ți convine (în fond, dacă procesul de recrutare nu se finalizează așa cum ți-ai fi dorit înseamnă fie că undeva ceva n-ai făcut/spus bine fie că angajatorul nu a avut capacitatea de a vedea adevărata ta valoare).

Succes în continuare!

îți mai recomandăm https://www.youtube.com/watch?v=ZvQBFhJ9ZvQhttps://www.youtube.com/watch?v=ZvQBFhJ9ZvQ